Arhiv novic

19.03.2024 IZOBRAŽEVALNI TURI ZA INFORMATORJE TIC

Na prvem delu izobraževalne študijske ture za vse informatorje v TIC-ih znotraj destinacije Zeleni kras, ki je potekal 16. marca, so informatorji spoznavali ponudbo in nekatere novosti na področju občin Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna. Obiskali so grad Prem in Kettejevo rojstno hišo, Park vojaške zgodovine, DINA center velikih zveri in prenovljeni Ekomuzej pivških presihajočih jezer v Slovenski vasi. Zaključili so z ogledom Notranjskega muzeja in Brivnice Ozbič v Postojni. Predstavniki vseh ustanov so predstavili vsebine muzejev in zbirk ter tako informatorjem podali uporabne informacije, ki jih bodo pri delu na TIC-ih delili z obiskovalci. Študijska tura se nadaljuje 23. marca z obiskom in spoznavanjem ponudbe na Notranjskem koncu destinacije.

19.03.2024 V POREČU SMO PREDSTAVILI PRIMER DOBRE PRAKSE

Ekipa RRA Zeleni kras se je tudi letos odzvala povabilu organizatorjev sejma Promohotel v Poreču, kjer je predstavila primer dobre prakse trajnostnega upravljanja destinacije. Destinacija Zeleni kras je od leta 2020 nosilka certifikata Slovenia Green Bronze, občina Postojna pa ima certifikat Slovenia Green Gold, oba v okviru »Zelene sheme slovenskega turizma«. V Poreču je bila aktualna tudi razprava o izzivih planiranja novih atrakcij in turističnih proizvodov.

16.03.2024 NA DELAVNICI TUDI O POENOSTAVITVI JAVNIH POZIVOV

Na delavnici na temo javnih razpisov, ki je v marcu potekala na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani, smo predstavniki vseh Lokalnih akcijskih skupin (LAS) iz Slovenije poleg podatkov o delovanju LAS v prejšnjem programskem obdobju dobili tudi navodila in priporočila za nadaljnje delo ter pripravo javnih razpisov v novem programskem obdobju. Razmišljali smo tudi o poenostavitvah javnih pozivov, da bi bili dostopnejši in razumljivi čim več potencialnim prijaviteljem.