Arhiv novic

18.02.2024 ROMAN FERENČAK O ORHIDEJAH, GEOTERMALNI ENERGIJI IN ŠE O ČEM

Postojnska gospodarska zbornica ne počiva. Naslednji v nizu gospodarskih forumov tokrat ne bo potekal v živo, ampak samo na spletu, na plaformi Zoom. Vabljeni k spremljanju intervjuja z Romanom Ferenčakom, direktorjem podjetja Ocean Orchids iz pomurskega Dobrovnika. Z njim se bo 3. marca ob 10. uri pogovarjala Marjana Grčman.

15.02.2024 EU projekt, moj projekt 2024

EU projekt, moj projekt 2024 je nacionalna kampanja, kjer prijavitelji projektov, sofinanciranih z evropskimi sredstvi, pripravijo predstavitev svojega projekta v obliki celodnevnega dogodka za splošno javnost. Vsak se lahko predstavi s svojo zanimivo zgodbo preko dneva odprtih vrat, delavnic za mlajše in starejše, interaktivnih razstav, kulturnih ali športnih aktivnosti in drugega zabavnega dogajanja.

14.02.2024 PROJEKT ReRURAL ZA ZMANJŠANJE ENERGETSKE REVŠČINE

RRA Zeleni kras se je kot partnerica projekta Renew RURAL Areas (ReRURAL) v začetku februarja udeležila uvodnega sestanka v Zagrebu, kjer je predstavila svojo vlogo, vizijo in naloge v okviru projekta. Projektni program EUKI se osredotoča na osvetljevanje in odpravljanje energetske revščine, partnerji pa ga bodo implementirali v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, na Kosovem ter Hrvaškem. Z energetsko revščino oz. nedostopnostjo do virov energije za zadovoljevanje osnovnih življenjskih potreb se soočajo zlasti podeželska območja držav partneric.