Arhiv novic

16.03.2024 NA DELAVNICI TUDI O POENOSTAVITVI JAVNIH POZIVOV

Na delavnici na temo javnih razpisov, ki je v marcu potekala na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani, smo predstavniki vseh Lokalnih akcijskih skupin (LAS) iz Slovenije poleg podatkov o delovanju LAS v prejšnjem programskem obdobju dobili tudi navodila in priporočila za nadaljnje delo ter pripravo javnih razpisov v novem programskem obdobju. Razmišljali smo tudi o poenostavitvah javnih pozivov, da bi bili dostopnejši in razumljivi čim več potencialnim prijaviteljem.

16.03.2024 PONIJAŠI SVOJE PODJETNIŠKE SANJE SPREMINJAJO V RESNIČNOST

Udeleženci programa PONI - Podjetno nad izzive po skoraj treh mesecih navdušujejo z inovativnimi pristopi in rezultati. Na temelju raziskave trga in poslovnega modela so oblikovali svoj prvi osnutek poslovnega načrta ter z intenzivnim delom razvili produkte in storitve, ki obetajo uspeh na trgu. Program so predstavili na Obmejnem zaposlitveno-kariernem sejmu v Kopru, spoznavali socialno podjetništvo na Kmetiji Slavec in se na team-buildingu v naravi še bolj ustvarjalno povezali med seboj. V prihodnjem mesecu bomo objavili nov razpis za prijavo v program PONI, ki se začne 1. junija.

14.03.2024 2. ČEZMEJNA BORZA LOKALNIH PONUDNIKOV ZELENI KRAS

Čezmejna borza lokalnih ponudnikov Zeleni kras pod eno streho združuje strokovno javnost, ponudnike turističnih storitev, kmetijski sektor ter odločevalce in tako postaja osrednji poslovni dogodek turističnega sektorja regije. Na letošnjem dogodku, ki bo 27. marca v Ilirski Bistrici, bo sodelovalo 50 predstavnikov turističnih znamenitosti, turistično informacijskih centrov, namestitvenih obratov ter kmetijsko-pridelovalnega sektorja iz regije in s sosednje Hrvaške. Organizator želi z organizacijo dogodka izboljšati lokalno samooskrbo, skrajšati dobavne verige, povečati potrošnjo ter vzpostaviti platformo za povezovanje med lokalnimi ponudniki.